گزارشی از صندوق قرض الحسنه اسراء بستان آباد

وام های گره گشا در دیار فطیر

بستان آباد که به میان می آید بدون شک یاد فطیرهای خوشمزه آن در ذهن تداعی می شود در شهر نام بستان آباد می توان انواع مغازه های قنادی و شیرینی پزی را دید که شما را به خرید فطیرهای شیرین و خوشمزه دعوت می کنند. در جای جای این شهر کارگاه های پخت فطیر مشغول به فعالیت هستند.

بستان آباد که به میان می آید بدون شک یاد فطیرهای خوشمزه آن در ذهن تداعی می شود در شهر نام بستان آباد می توان انواع مغازه های قنادی و شیرینی پزی را دید که شما را به خرید فطیرهای شیرین و خوشمزه دعوت می کنند. در جای جای این شهر کارگاه های پخت فطیر مشغول به فعالیت هستند.ولی در کنار این جاذبه شیرین بستان آباد، باز هم بیکاری در این شهر وجود داشته و نیازمند سرمایه گذاری و راه اندازی کارگاه های کوچک زودبازده است تا بتواند با حمایت از مشاغل خانگی  مخصوصا در جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار یا زنان بد سرپرست و بی سرپرست گام های بزرگی در جهت محرومیت زدایی از منطقه بردارد.

به همین منظور ایجاد و راه اندازی صندق های قرض الحسنه یکی از راهکارهایی است که می تواند در جهت اشتغال زایی، کارآفرینی، محرومیت زدایی، گره گشایی از مشکلات و .. سهم عمده ای داشته باشد.

در راستای ترویج سنت  حسنه قرض الحسنه و رسیدن به اهداف تبیین شده صندوق قرض الحسنه اسراء در شهرستان بستان آباد ویژه خواهران بر اساس فراخوانی که از سوی حوزه خواهران شهید مطهری اعلام شده بود تشکیل شده است.

خانم زینب محمدی راد مسئول صندوق قرض الحسنه اسراء شهرستان بستان آباد در گفتگو با خبرنگار « منهای نفت» در مورد تشکیل این صندوق گفت:اولین مرحله برای تشکیل صندوق قرض الحسنه اعلام فراخوان بود، برگزاری جلسات متعدد و انتخاب هیات امناء جزو مراحل مقدماتی تاسیس صندوق قرض الحسنه بود که بعد از مشورت ها و رای گیری ها فرمانده پایگاه و دو نفر دیگر به عنوان هیات امنای صندوق انتخاب شده و کار صندوق آغاز شد.

آخرین روز کاری اسفند ماه سال ۹۷ اولین روز کاری صندوق قرض الحسنه اسراء بستان آباد بود

بر اساس مصوبات صورت گرفته  اعضای صندوق بیست و هشتم هر ماه مبلغی را به عنوان حق عضویت به حساب صندوق واریز می کنند و بعد از هفت ماه  پنج برابر موجودی وام پرداخت می شود.

واریزی های صندوق از تاریخ28 اسفند ماه97 تا 28 شهریور ماه 98 انجام شد  و در ۱۵ مهرماه ۹۸ اولین فقره وام به مبلغ یک و نیم میلیون تومان به عنوان وام درمان  به فردی که به بیماری  سرطان دچارشده بود پرداخت گردید.

محمدی ادامه داد: وام های پرداختی عبارتند از وام کمک هزینه تحصیلی دانشگاه، وام درمان برای پنج نفر، خرید دارو و عمل جراحی، ۱۱ نفر وام معیشتی، وام کمک هزینه خرید منزل،وام تعمیر مسکن، و دو نفر نیز وام  اشتغالزایی دریافت کرده اند.

راه اندازی کارگاه خیاطی، پنج فقره وام برای خرید جنس برای مغازه، وام خرید دام برای دامداری، وام کمک هزینه ازدواج و جهیزیه از دیگر مواردی بود که وی به آنها اشاره کرد.

خانم محمدی راد اظهارداشت: در طی ۱۹ ماه مبلغ ۱۴۱ میلیون و ۵۰۰هزارتومان وام به ۳۰ نفر پرداخت شده است.

۱۰۹ میلیون و ۵۰۰هزار تومان مستقیم از اعتبار صندوق اسراء  و ۳۲ میلیون تومان نیز با استفاده از تسهیلات بانکی پرداخت شده است.

وی ادامه داد: گردش مالی صندوق در طی سه یا چهار ماه به مبلغ پنج میلیون تومان می رسد و سقف وام های پرداختی یک میلیون تا پنج میلیون است.

مسئول صندوق قرض الحسنه اسراء با بیان اینکه این صندوق ها کامل مردمی است و تمام امور از جمله مرحله عضویابی و تعیین گروه ها، واریز اعتبار، پرداخت تسهیلات و ضامن ها  توسط خود مردم انجام می شود افزود:این سازمان فقط نقش تسهیل گری برای راه اندازی و هدایت این صندوق ها را دارد.

وام های گره گشا

محمدی راد با ذکر مثال هایی در مورد راه اندازی کارگاه و حل مشکلات از طریق وام های قرض الحسنه خاطرنشان کرد: با افزایش سرسام آورهزینه های زندگی شاید نتوان با وام هایی با مبلغ کم کارگاه های بزرگی راه اندازی کرد ولی موارد زیادی وجود دارد که افراد با وام های اندک و کمی آورده خودشان توانسته اند درمنزل مشاغل خانگی راه اندازی کرده و به کسب و کار خود بپردازند. نمونه آن

خانمی است که سرپرست خانوار بود با وام سه و نیم میلیونی صندوق اسراء برای خود چرخ خیاطی خرید و کارگاه خیاطی را در منزلش راه اندازی کرد و اکنون در کنار دوخت لباس کلاس آموزشی هم برگزار می کند.

فرد دیگری که مغازه اجاره کرده بود ولی برای خرید جنس معطل مانده بود برای دریافت وام خرید جنس  به صندوق اسراء مراجعه کرد و با دریافت وام  توانست اجناس مورد نیاز مغازه خود را خریداری کند.

وی با اظهار تاسف از اینکه برخی افراد به سمت گرفتن پول نزول و ربا می روند افزود: با وجودی که خداوند پول نزول گرفتن را حرام اعلام کرده و مردم را به سنت قرض الحسنه دعوت کرده است ولی متاسفانه برخی از افراد به سمت نزول رفته وباعث بر هم خوردن آرامش خود و خانواده می شوند.

متاسفانه  مواردی دیده شده است که افراد بعد از گرفتن پول نزول نمی توانند آن را بازپرداخت کنند، نمونه آن نیز خانمی بود  که پول نزول گرفته بود و نمی توانست آن را بازپرداخت کند با ناراحتی و با حالتی از غم و اندوه و شرمساری به دفتر صندوق مراجعه کرد و گفت در اثر گرفتاری پیش آمده مجبور به استفاده از پول نزول شده است ولی توان بازپرداخت آن را ندارد و پول نزول هر ماه زیاد و زیادتر می شود. برای رفع گرفتاری این خانم پنج میلیون تومان  وام  ضروری به او پرداخت شد تا بتواند پول نزول را تسویه کند.

مسئول صندوق قرض الحسنه اسراء ادامه داد: وام های صندوق قرض الحسنه اسراء با چهاردرصد سود باز پرداخت می شود و تا کنون به ۳۰ نفر وام پرداخت شده و از بین آنها ۱۱ نفر وام خود را کلا تسویه کرده اند.

وی ادامه داد: اعضای صندوق هر ماه مبلغ ۱۰ هزار تا ۱۰۰هزار تومان پرداخت می کنند و ما بابت میانگین گردش حساب صندوق مبلغ ۹ میلیون تومان از بانک قرض الحسنه مهر ایران وام گرفته و آن را به اعتبارصندوق اضافه کرده ایم.

 محمدی راد  در ادامه در مورد ضرورت و هدف از تاسیس صندوق های قرض الحسنه اظهارداشت:

ایجاد اشتغال با هدف تحقق جهش تولید و کمک به بهبود معیشت مردم از اهداف مهم این صندوق‌ است.

هدف دیگر  از ایجاد این صندوق ها تشکیل نهاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پایدار و کارآمد بین مردم است .امیدواریم بتوانیم به کمک این طرح شاهد گسترش عدالت اجتماعی، رفع محرومیت، ایجاد زمینه مشارکت مردم در پیشرفت روستاها و محله های شهری، تقویت پیوندهای فکری و عاطفی در جامعه، و تشکیل تعاونی هایی برای ایجاد "اشتغال پایدار" باشیم.

بسیج در تمام زمینه ها در کنار مردم خواهد بود، کار بسیج کمک کردن و حمایت از مردم است، مخصوصا حمایت از زنان بی سرپرست، بد سرپرست یا خود سرپرست است، وقتی این افراد برای تامین مایحتاج ضروری زندگی به ما مراجعه می کنند ما  تلاش کردیم با تشکیل این صندوق و ایجاد کارگاه برای آنان اشتعالزایی صورت گیرد تا صاحب درآمد پایدار شده و چرخ زندگی را بچرخانند.