به همت سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا صورت گرفت:

افتتاح کانال آبیاری به طول ۳ هزار و ۵۰۰ متر در مرند

کانال آبیاری نوبهار به طول ۳ هزار و ۵۰۰ متر در شهر بناب جدید شهرستان مرند با اعتباری بالغ بر ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه این طرح ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی این شهر را تحت پوشش قرار می دهد گفت: این طرح با ۵ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات جبران خسارت سیل،۷  هزار میلیون ریال آورده شخصی بهره برداران منطقه و ۲ هزار میلیون ریال کمک بلاعوض بسیج سازندگی سپاه عاشورا در شهر بناب مرند افتتاح و بهره برداری شد.

جواد ملک لو هدف از اجرای این پروژه را افزایش راندمان آبیاری، جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش تولید در واحد سطح دانست و افزود: به منظور استفاده بهینه از کانال‌ها، فراهم کردن آب پایدار در اراضی کشاورزی، افزایش بهره وری در آبیاری، بهره‌مندی بیشتر از ذخیره آب و با هدف ایجاد آمادگی‌های لازم برای کشت‌های مختلف کانال‌های آب کشاورزی در مزارع استان احداث می‌شود که افزایش راندمان آب، سرعت انتقال آب در شبکه‌ها و کانال‌های آبیاری، جلوگیری از هدر رفت منابع آبی و تسهیل در خدمات رسانی به کشاورزان از نتایج و دستاورد‌های مهم اجرای این گونه طرح در مزارع استان است.  


وی افزایش تولید، افزایش بهبود بازدهی آبیاری، جلوگیری از تلفات آب درمسیرانتقال، جلوگیری از رویش علف‌های هرز و عدم انتقال بذر علف‌های هرز را از مزایای احداث کانال‌های آبیاری عنوان کرده و خاطرنشان کرد: با اجرای پروژه‌های کانال آبیاری؛ راندمان انتقال آب افزایش یافته و از انتقال و رویش علف‌های هرز به مزارع و باغات نیز جلوگیری می‌کند.


رئیس سازمان بسیج سازندگی استان آذربایجان شرقی به برخی از اقدامات و طرح‌ها و پروژه‌های بخش کشاورزی به منظور کاهش و بهینه مصرف کردن آب در بخش کشاورزی از سوی این سازمان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح‌های زیربنایی از جمله احداث استخر‌های ذخیره آب، اجرای خطوط انتقال آب شامل لوله‌گذاری و تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، لایروبی و مرمت قنوات به عنوان نخستین گام در راستای کاهش مصرف آب و بهینه سازی آن از سوی سازمان اجرا شده است.