صنایع تبدیلی کار خودش را کرد

جلوگیری از 5/3 تن ضایعات محصولات کشاورزی در شهرستان اهر

فرید نعمت پور کارآفرین اقتصادمقاومتی در اهرگفت: صنایع تبدیلی در این شهرستان روزانه با ظرفیت 5/3 تن محصول کشاورزی فعالیت کرده و ۳۵۰کیلو میوه خشک تولید می کنند.

 

 فرید نعمت پور کارآفرین اقتصادمقاومتی در اهرگفت: صنایع تبدیلی در این شهرستان روزانه با ظرفیت 5/3 تن محصول کشاورزی  فعالیت کرده و ۳۵۰کیلو میوه خشک تولید می کنند.

شهرستان اهر ظرفیت بالایی برای تولید محصولات زراعی و باغی دارد و به جهت جنگلی بودن این منطقه محصولات کشاورزی متنوعی در این منطقه کشت و برداشت می شود که از آن جمله می توان به محصول سیب، آلو، آلوچه، و  زغال اخته اشاره کرد. ولی در حالت کلی شهرستان اهر را به نام سیب های قره قرمز آن می شناسند و 6 هزار هکتار زمین زراعی شهرستان اهر زیر کشت سیب قرار دارد.

تولید 140 هزار تن سیب در اهر

این مطلب را عباس مقدم مسئول بسیج سازندگی شهرستان اهر به خبرنگار منهای نفت گفت و افرود: در ۶ هزار هکتار زمین زراعی ۱۴۰ هزار تن سیب تولید می شود.

وی تعداد سردخانه های این شهرستان را هفت سردخانه ذکر کرد و افزود: در اهر هفت سردخانه برای ذخیره سیب فعال است که ظرفیت این سردخانه ها۳۰هزارتن است.

مقدم با اشاره به اشتغالزایی سردخانه ها اظهارداشت: در این سردخانه ها ۵۰۰نفر به صورت مستقیم وغیرمستقیم مشغول به کار هستند .

وی با اشاره به نوع سیب تولیدی در این شهرستان گفت:سیب کاشته شده در این شهرستان سیب لبنانی گلدُن و رِد است و در ۵۰۰هکتار از زمین های زراعی سیب بومی منطقه ای کاشته می شود.

 مسئول بسیج سازندگی اهر با اشاره به فرآوری سیب در این شهرستان اظهارداشت: متاسفانه یک کارخانه کنسانتره آب میوه در این شهرستان به علت مشکلات بانکی غیر فعال شده است. البته طی آخرین صحبتی که با مسئولان کارخانه داشتیم مشکل بانکی این واحد صنایع تبدیلی در حال پیگری است تا رفع شود.

مقدم از فعالیت کارگاه فرآوری و تولید میوه خشک در این شهرستان خبرداد و افزود:یک کارگاه بزرگ تولید میوه خشک به عبارتی چیپس میوه در این شهرستان فعال است که برای پنج نفر اشتغالزایی ایجاد کرده و در کنار آن نیز ۱۵کارگاه خانگی چیپس میوه فعال است.

صادرات 10هزار تن سیب به روسیه

 وی با اشاره به صادرات سیب اهر گفت: سالانه ۱۰هزارتن سیب اهر به کشور روسیه و آذربایجان صادر می شود. همچنین چیپس میوه نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عراق، سوریه و ترکیه صادر می گردد.

بفرمایید چیپس میوه

فرید نعمت پور یکی از فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی در شهرستان اهر است که در زمینه صنایع تبدیلی فعالیت می کند.وی با ایجاد کارگاه صنایع تبدیلی میوه خشک کنی با نام صنایع غذایی " یمیشان آذر ارس" از ضایعات محصولات کشاورزی جلوگیری می کند.

وی در گفتگو با خبرنگار منهای نفت با اشاره به ضرورت استفاده از صنایع تبدیلی گفت: با توسعه صنایع تبدیلی، تولید سرانه روستاها ارتقاء می یابد و به تبع آن درآمد سرانه روستاییان نیز افزایش یافته و در نتیجه سطح اشتغال در روستاها بالا می رود که این روند بر توسعه اقتصادی روستا می افزاید

نعمت پور با اشاره به زمینه کاری کارگاه میوه خشک کنی گفت: این کارگاه پنج سال پیش راه اندازی شد در دو سال اول به صورت آزمون و خطا بود و کسب تجربه کارکردیم  ولی اکنون سه سال است که بعد از کسب تجربه های مختلف به صورت تخصصی فعالیت می کنیم.

در این کارگاه میوه های هر فصل به صورت جداگانه خشک شده و به اصطلاح به چیپس میوه تبدیل می شود.

اول کارگاه خانگی بعد صنعتی

نعمت پور افزود: این کارگاه در زمینی به مساحت ۴۰۰مترمربع در ابتدا با خرید دستگاه میوه خشک کنی ۱۰۰کیلویی  به عنوان کارگاه خانگی افتتاح شد بعد با خرید و تجهیز دستگاه های جدید به کارگاه صنعتی تبدیل شد و اکنون سه دستگاه در این کارگاه فعال است

کارآفرین اقتصاد مقاومتی  ادامه داد:برای راه اندازی و تجهیز یک کارگاه میوه خشک کنی از ۵۰ میلیون تا یک میلیارد تومان می توان برای تجهیز و خرید دستگاه ها سرمایه گذاری کرد.

وی با اشاره به ظرفیت اشتغالزایی این کارگاه گفت: در این کارگاه ۶الی ۱۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار بوده و به صورت غیر مستقیم و فصلی نیز ۲۵نفر همکاری می کنند.

ظرفیت تولید این کارگاه نیز روزانه  ۵۰۰کیلو است که بعد از فرآوری ۵۰کیلو چیپس میوه تولید می شود و امیدواریم به زودی ظرفیت ورودی کارگاه را روزانه به یک تن برسانیم که برای تجهیز و توسعه کارگاه و افزایش ظرفیت آن به ۲۰۰میلیون تومان اعتبار نیازاست.

کارآفرین اقتصادمقاومتی شهرستان اهر با اشاره به تولید انواع میوه های خشک اظهارداشت: عمده ترین محصول کشاورزی شهرستان اهر سیب است و ما در این کارگاه به صورت تخصصی در تولید میوه خشک سیب فعالیت می کنیم و در کنار سیب، آلو نیز خشک و فرآوری می شود.

چیپس 12 میوه

وی ادامه داد: اخیرا در کنار سیب ترکیب ۱۲ میوه شامل سیب، نارگیل،آناناس، کیوی، پرتغال،خرمالو، نارنگی،موز، توت فرنگی،آلو  و گلابی نیز خشک شده و به چیپس میوه تبدیل می شود.

کارآفرین اقتصادمقاومتی با اشاره به راه انداری چند واحد دیگر تولیدی میوه خشک در شهرستان اهر خاطرنشان کرد:با همکاری، مشورت و نظارت بنده اعم از خرید دستگاه ها،نحوه خشک کردن میوه ها، بازاریابی و فروش محصولات چهار کارگاه دیگر تولید میوه خشک در شهرستان اهر راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: در هر کدام از این کارگاه ها پنج الی ۱۰نفر مشغول به کار شده اند و ظرفیت این کارگاه ها روزانه سه تن است که بعد از فرآوری ۳۰۰ کیلو میوه خشک تولید می شود.

نعمت پور با تاکید بر ایجاد و راه اندازی کارگاه های خانگی تولید میوه خشک تصریح کرد: راه اندازی کارگاه های بزرگ صنعتی به اعتبار خیلی زیادی نیاز دارد  بهتراست مسوولان مربوطه در جهت ایجاد اشتغال و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی با خرید یک دستگاه میوه خشک کنی کارگاه های خانگی راه اندازی کنند. با این کارگاه به طور چشمگیری از ضایع شدن انواع میوه ها جلوگیری می شود و چون میوه خشک تا یک سال ماندگاری دارد به زودی فاسد و خراب نمی شود  و ارزش افزوده بالایی دارد.

کارآفرین اقتصاد مقاومتی شهرستان اهر بازارفروش چیپس میوه تولیدی را شهرهای تبریز، تهران، اصفهان ، مشهد و شهرهای شمالی نام برد و گفت: تولید لواشک، رب گوجه فرنگی، ترشک، فرآوری زغال اخته از دیگر کارهای صورت گرفته در این کارگاه است