افتتاح طرح جهاد روشنایی در شهرستان مرندبا نصب نیروگاههای خورشیدی 5 کیلووات خانگی
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا،افتتاح طرح جهاد روشنای درروستای هوچقان شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی با نصب 3 نیروگاه خورشیدی 5 کیلووات خانگی آغاز شد .این طرح به همت بسیج سازندگی و دستگاههای مرتبط در مناطق کم برخوردار با شعار هرپشت بام یک نیروگاه کلید خورد.
سرهنگ ملک لو، مسئول بسیج سازندگی سپاه عاشورا گفت: امسال در قالب طرح جهاد روشنایی 300 نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی درنقاط مختلف استان تا آخر سال راه اندازی میشود و امیداست انشالله تا 5 سال آینده 100هزار پنل خورشیدی در سطح استان نصب شود. .
وی با بیان اینکه طرح حمایتی(جهاد روشنایی) با اولویت ثبت نام خانواده های کم برخوردار می باشد ، ادامه داد: به طور کلی روستاهای استان و محل سکونت اقشار کم برخوردار جامعه هدف بسیج سازندگی سپاه عاشورا در اجرای این طرح است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه استان افزود: هزینه ساخت نیروگاه به صورت وام قرض الحسنه به متقاضیان پرداخت و مبلغ قسط از درآمد تولید برق نیروگاه خورشیدی پرداخت میگردد.
ملک لو خاطر نشان کرد: تجهیزات نیروگاههای خورشیدی دارای ضمانت پنج ساله، خدمات پس از فروش ۱۵ ساله و سازگار با شرایط آب و هوایی کشورمان است.
وی با بیان اینکه در این طرح، مدیریت روستایی استانداری، شرکت توزیع نیروی برق، بهزیستی، کمیته امداد و بسیج سازندگی استان مشارکت دارند که مجری طرح جهاد روشنایی طبق شیوه نامه ابلاغی سازمان بسیج سازندگی می باشد. همچنین از مزایای این طرح، معافیت مالیاتی، خرید ۲۰ سال تضمینی برق توسط وزارت نیرو و ادارات کل برق منطقهای استان آذربایجان شرقی ، ضریب تعدیل سالانه و افزایش نرخ خرید تا ۳۰ درصد در صورت بکارگیری از دانش فنی طراحی و ساخت داخلی و مشارکت در تامین برق کشور و رفع مشکل کمبود و قطعی برق می باشد.
ملک لو در پاسخ به سوال چگونگی مراحل دریافت وام و مدارک مورد نیاز برای ایجاد نیروگاه خورشیدی گفت: تمامی دستگاههای متولی در این طرح نسبت به شناسایی گروه هدف خود اقدام و فرآیندثبت نام را در سامانه مهر سان و سامانه اقتصاد مقاومتی تکمیل وبا مراجعه به اداره برق جهت انعقاد قرار داد بیست ساله خرید و صدور پروانه بهره برداری اقدام و درنهایت با معرفی این سازمان به بانکهای عامل جهت اخذ تسهیلات اقدام نمایند.
ملک لو استفاده از نور خورشید به عنوان انرژی پاک به منظور حفاظت از محیط زیست، مقرون به صرفه بودن منبع عظیم خورشید برای تولید برق و ایجاد اشتغال خانگی را از جمله اهداف این طرح ذکر کرد و عنوان نمود این سامانه بطور تقریبی میانگین سالانه از بابت فروش برق تولیدی حدود 250میلیون ریال درآمد زایی دارد و هر سال 20درصد برای نرخ فروش افزوده خواهد شد..