نامه جهادگران استان به رئیس جمهور محترم در خصوص ساختار قرارگاه جهادی وزارت کشور
مجمع جهادگران استان به نمایندگی از ۳۹۲۹ گروه جهادی استان از رئیس جمهور محترم مطالباتی را عنوان نمود
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/2022-04-22/3816046.jpg?itok=4vvJWZiK)
سالم علیکم
اللَّهمَّ صلِّ عَلی مُحمَّد وَ آل مُحمَّد، با احترام، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه ضیافت الهی، با عنایت به تصویب نامه شماره ۶۳۷۳۰ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ شورای عالی اداری با موضوع تشکیل شورای عالی جهادسازندگی،امور عشایری و توسعه روستایی، توسط جنابعالی؛ بر اساس پیگیری های گسترده شورای جهادی شهرستان ها از مجمع استان مبنی بر پیگیری این موضوع و همانگونه که مستحضرید، نظام مقدس جمهوری اسلامی بال پروازی به نام جهادسازندگی داشت که به فرمان حضرت امام راحل عظیم الشأن در سال ۶۵ تشکیل یافته بود.
تاریخ چند دهه گذشته نشانگر این است که این نهاد در کنار بسیج و سپاه چه خدماتی به مردم ارائه داد، عالوه بر رفع محرومیت و خدمت رسانی و توسعه روستایی، تفکر و فرهنگ جهادی و انقالبی را به جامعه تزریق نمود. از سال ۷۹ به این سو، جهادسازندگی در وزرات کشاورزی ادغام شد. نهالی که می رفت با فرهنگ ایثارگرانه ۸ سال دفاع مقدس پا بگیرد و در محرومیت زدایی خودی نشان بدهد تبدیل به جریان وابسته به نظام بروکراسی اداری و پشت میزی شد و ثمری نداد درحوالی همان سال ها بود که گروه های خودجوش بسیجی راه جهاد برای مقابله با فقر و محرومیت در دورافتاده ترین ده کوره ها را پیش گرفتند به طوری که حاال بعد از ۲۱ سال اگر به این عقبه نگاه کنیم خواهیم دید کارهای روی زمین مانده و امر محرومیت زدایی و خدمات رسانی به ولی نعمتان را به گمنام ترین شکل ممکن توسط همین جوان هایی که خواستگاهشان تفکر روشن و راستین معمار انقالب حضرت امام خمینی (ره) بوده است به سرانجام رسید و محقق شد.
چه کسی است که نداند از پس برگزاری و در امتداد همین تفکر در اردوهای جهادی بود که شهید حججی ها و بلباسی ها پا به جبهه های مبارزه با تکفیری ها گذاشتند و برای همیشه جاودانه شدند. این شهداء عمیقا متاثر از فرهنگ و مکتب بسیج بودند و در سال ها در قالب برگزاری همین اردوهای جهادی مشق خودسازی کردند.
سال ۱۳۹۸ با پیام ۹ بندی رهبر انقالب کارنامه و عملکرد این جهادگران بسیج سازندگی از مظلومیت درآمد و بیش از پیش مورد توجه قرارگرفت. در جریان زلزله سرپل ذهاب در کرمانشاه، خروشان شدن سیل در استان های گلستان و لرستان و خوزستان و همچنین با شیوع بیماری کرونا ، مردم کوچه به کوچه شهرها این جوان های بی ادعا را کنار خود یافتند و خدمت بی چشم داشت شان به چشم باور آمد.
ضمناً معظم له در دیدار با جهادگران در سال ۸۹ فرمودند؛ این کار اول از خود جوان ها شروع شد... سال ۷۹ گزارش این حرکت زیبا و باشکوه به ما رسید و منجر براین شد که پیام بسیج سازندگی به قاطبه جوانان کشور داده شود.
همچنین معظم له در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۷۹ در خصوص ثبت و سازماندهی گروه های جهادی فرمودند: "...این سه ماه تابستان بچه ها بیکارند، عده ای بعد از تابستان بیکارند. پشت کنکوری ها و ... اینها را سازماندهی کنید.
سازماندهی و اعزام با شما (بسیج)، شناسایی های قبلی با جهادسازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری و بقیه جاها. بودجه هم با دولت، پول بگذارند بروند روستاهای فراوانی را پیش بینی کنند، بروند. حال بعد از ۲۱ سال، این سرمایه عظیم گروه های جهادی به چنان رشد و شکوفایی رسیده اند که عالوه بر خدمت رسانی ومحرومیت زدایی، در کوران بحران ها و حوادث در کنار سایر نهادها، دستگاه ها، سازمان ها و پا به پای دولت در کنار مردم حضور پیدا کرده و به نقش آفرینی پرداخته و این الگوی موفق برخواسته از بطن نظام را به نمایش گذاشته اند و با توجه به بند ۱۷ ماده 2 مصوبه شورای عالی جهادسازندگی؛ که اشاره کرده است که هفت نفر از صاحب نظران و نمایندگان تشکل های جهادی مردم نهاد فعال روستایی و عشایری بعنوان عضو شورا می باشند؛ در همین راستا از شمارئیس محترم جمهوری اسالمی ایران درخواست عضویت جهادگران منتخب مجمع عالیجهادگران را به عنوان اعضای اصلی شورای عالی جهادسازندگی؛ بر اساس بند زیر را داریم؛
مجمع جهادگران دارای ساختاری بدون نگاه حزبی و سیاسی، مردمی و شورایی با نقش بسیج کنندگی الزم که متصل به نهاد مقدس بسیج با تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله لعالی)می باشد.
در همین راستا و با توجه به اهمیت جایگاه، نقش و تفکر جهاد، بویژه کارکرد تخصصی شورای عالی جهادسازندگی در خصوص انتخاب 7 عضو جهادی که به عضویت شورای عالی جهادسازندگی راه یابند، پیشنهاد میشود در انتخاب افراد چه به عنوان پیشکسوت جهادسازندگی و چه به عنوان سازمان مردم نهاد و خیریه، موارد زیر رعایت و پیش بینی گردد؛
* انجام استعالمات امنیتی الزم
* دارا بودن شرط عدم عضویت در احزاب و جریانات سیاسی
* نداشتن مسئولیت در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای حاکمیتی کشوری (در حد معاونت وزیر و رؤسای
سازمان ها)
* دارا بودن حداقل ۱۰ سال سابقه حضور در مناطق دور دست و محروم روستایی با داشتن مسئولیت گروه جهادی.
نکته دیگری که از رئیس جمهور انقالبی و جهادی درخواست رسیدگی به آن را داریم؛ موضوع راه اندازی قرارگاه های جهادی در وزارت کشور و استانداری ها می باشد. همانگونه که مطلع هستید در چهل و ششمین نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری ها با موضوع "معرفی قرارگاه جهادی وزارت کشور در پیشرفت همه جانبه روستا، آقای علی قربانی بعنوان رئیس قرارگاه جهادی وزارت کشور معرفی گردیده اند و در حکم مسئولیت ایشان آمده است؛ "... وظیفه برنامه ریزی، نظارت؛ راهبری، هدایت و هماهنگی
گروه های جهادی را بر عهده گرفته ...". لذا بر این اساس نکاتی به شرح زیر اشاره می گردد؛
لذا پیشنهاد می گردد؛ نقش قرارگاه جهادی وزارت کشور بعنوان قرارگاه پشتیبانی باشد و مسئول بسیج سازندگی در استان ها بعنوان مسئول این قرارگاه پشتیبانی معرفی شوند و وظایفی مانند؛ برنامه ریزی، نظارت؛ راهبری،هدایت و هماهنگی گروه های جهادی کمافی سابق به بسیج سازندگی داده شود و از آنجایی که مطابق قانون اصالح اختیارات سازمان بسیج سازندگی مورخ دوم بهمن ۱۳۸۶ و آیین نامه اجرای دولت کارگروه بسیج سازندگی می بایست با ریاست وزارت کشور و دبیری بسیج سازندگی تشکیل شود، قرارگاه جهادی وزارت کشور نقش پشتیبانی از این کارگروه را به عهده گرفته و با برگزاری جلسات منظم کارگروه بسیج سازندگی در سطح وزارت کشور و استانداری ها شاهد عملکرد بهتر گروه های جهادی جهت خدمت رسانی به مردم عزیز ایران باشیم.
هیئت رئیسه مجمع جهادگران استان آذربایجان شرقی به نمایندگی از هیئت رئیسه شوراهای جهادی شهرستان ها و ۳۹۲۹ گروه جهادی استان.