رشته هایی که رشته زندگی را می بافند
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-10-20/95577197-8791-4b6f-9b6a-33c0461d0982.jpg?itok=CgInutJC)
فیروزه آدیش، مسئول صندوق قرض الحسنه محدثه در روستای قره چپق شهرستان بناب یکی دیگر از افرادی است که به کمک اهالی روستا و اعضای پایگاه مقاومت بسیج روستا صندوق قرض الحسنه محدثه را در این روستا تاسیس کردند.
خانم فیروزه آدیش با اشاره به ظرفیت صندوق های قرض الحسنه در مناطق روستایی گفت: مهم ترین هدف از تاسیس صندوق قرض الحسنه حمایت از اقشار کم برخوردار و محروم و در کنار آن مردم یاری و پرداخت وام هایی با سود کمتر و حمایت از کارگاه های اشتغالزایی و کارآفرینی است.
وی با اشاره به نحوه راه اندازی صندوق قرض الحسنه محدثه در روستای قره چپق بناب اظهارداشت: اجرای طرح صندوق قرض الحسنه از سوی فرمانده حوزه ابلاغ شد و مسئول صندوق قرض الحسنه بسیج سازندگی سپاه ناحیه بناب طی جلسات مختلف توجیهی روند تشکیل صندوق قرض الحسنه، چگونگی مدیریت و اداره کردن آن،نحوه پرداخت وام و پس انداز صندوق را بیان کرد و بعد از آن طی فراخوانی به اعضای پایگاه و اهل محل این برنامه اطلاع رسانی شد.
وی ادامه داد:درحال حاضر تعداد اعضای صندوق به ۲۸۹ نفر رسیده و در 21 گروه ۲۰الی ۲۴ نفره ساماندهی شده اند هر گروه دارای یک نفر سرگروه است.
هر کدام از اعضای صندوق ماهانه مبلغ ۲۰هزار تومان به حساب صندوق واریز می کنند و هر کدام از اعضاء دارای ۸۰۰هزار تومان موجودی است که بعد از پنج ماه سپرده گذاری اولیه وام به افراد تعلق می گیرد.
مسئول صندوق قرض الحسنه محدثه اظهارداشت:سقف وام های صندوق از یک میلیون تا شش میلیون تومان است و اولین وام در تاریخ ۲۸ فروردین سال ۹۶ به مبلغ یک میلیون پرداخت شد. و بازپرداخت وام ها با سود دو درصد است و بازپرداخت وام به توان مالی و اقتصادی افراد بستگی دارد که ماهانه چقدر می توانند پرداخت کنند ولی در نهایت وام ها طی ۱۸ الی ۲۰ ماهه تمام می شود.
خانم آدیش اضافه کرد: وام های صندوق قرض الحسنه محدثه در مشاغلی همچون رشته بری، پخت نان لواش و نان محلی، عرق گیری گیاهان دارویی همچون نعنا، بادرنجبویه،پولک، کاکوتی، پونه و ... کاشت محصولات کشاورزی همچون کاشت لوبیا، جو ، سیب زمینی، خیار و سایر محصولات کشاورزی استفاده شده است.
آدیش با اشاره به استقبال خانم ها از وام های کم بهره افزود: معمولا خانم ها از وام هایی با مبلغ یک میلیون تا سه میلیون استقبال می کنند. وام های گرفته شده را در کارگاه رشته بری یا عرقیجات گیاهان دارویی و در جهت اشتغالزایی استفاده می کنند.
یکی از خانم های عضو صندوق با دریافت وام دو میلیونی کارگاه عرقیجات خود را توسعه داد و محصولات تولیدی خود را نیز در نمایشگاه مشاغل خانگی بانوان عرضه می کرد.
یکی دیگر از خواهران نیز با گرفتن وام سه و نیم میلیون تومانی و خرید ماشین خمیر و توسعه کار خود برای هشت نفر مستقیم و ۱۵ نفر غیر مستقیم که در کار فروش و تبلیغات و بازاریابی هستند اشتغال ایجاد کرده است.
کرونا پایگاه را به کارگاه تبدیل کرد
مسئول صندوق قرض الحسنه محدثه در روستای قره چپق از ایجاد کارگاه خیاطی در محل پایگاه خبر داد و افزود: بعد از شیوع ویروس کرونا احساس نیاز کردیم که باید در کنار کادر بهداشت و درمان بوده و از آنها حمایت کرد بنابراین پایگاه مقاومت بسیج روستا به کارگاه خیاطی تبدیل شد و اعضای پایگاه ماسک و لباس بیمارستانی ( گان) می دوزند، البته در کنار این موارد سفارش های لباس هم خانگی زنانه و بچه گانه نیز دوخته می شود.
وی افزود: هر ماه به یکی از خانم های خیاط عضو پایگاه و صندوق و در مجموع به هفت نفر وام داده شد، به هر کدام از این هفت نفر وام سه الی پنج میلیون تومانی پرداخت شد، چرخ های آنها از چرخ های سیاه قدیمی مارشال بود، بعضی از خانم ها با همان چرخ های قدیمی کار می کنند و تعدادی نیز چرخ جدید گرفته و با کار کردن در خیاط خانه اقساط وام خود را تسویه کرده اند.
حالا در مجموع ۵۰ نفر از خانم ها در پایگاه و خانه های خود از ساعت هشت صبح تا ۵ عصر روزانه ۵۰ عدد لباس پزشکی و بیمارستانی می دوزند. دوخت لباس نظامی از دیگر سفارش های بانوان خیاط عضو پایگاه و صندوق قرض الحسنه است.
آدیش گفت: البته در فصل تابستان چون خواهران بر روی زمین کشاورزی خودشان کار می کنند معمولا فعالیت های دوخت و دوز در فصل زمستان است. البته آنهایی که کار خاص کشاورزی ندارند کاپشن مردانه نیز می دوزند.
وام درمان، وام معیشت، کمک هزینه خرید جهیزیه، وام کمک هزینه تحصیلی برای خرید تبلت و شهریه دانشگاه از جمله وام های پرداخت شده توسط صندوق قرض الحسنه محدثه است.
آدیش با اشاره به اجرای طرح کمک مومنانه در این روستا اظهارداشت: در ایام عید نوروز ۱۰۰بسته معیشتی در بین اهالی روستا پخش شده و در چهار مرحله نیز افطاری توزیع شده و یک هزار و ۱۰۰ پرس غذا نیز همزمان با بیست و سوم ماه مبارک رمضان در بین اهالی روستا پخش گردید.
وام قرض الحسنه بدهی کشاورز را تسویه کرد
وی با اشاره به گره گشایی وام های این صندوق خاطرنشان کرد: یکی از روستائیان هفت میلیون تومان بدهی داشت و چون دچار فقر مالی بود نمی توانست بدهی خود را بپردازد ولی چهار نفر از اعضای گروه وام برداشتند که مجموع وام هفت میلیون تومان شد که توانستند به این ترتیب وام او را تسویه کنند.
این فرد که زمین کشاورزی یک نفر را اجاره کرده بود ولی محصول خوبی برداشت نکرده بود و آن فرد نیز شکایت کرده و طلبش را می خواست و چون توان پرداخت نداشت راهی زندان می شد ولی به لطف خدا و همت اعضای صندوق مشکل مالی این فرد حل شد.
آدیش اضافه کرد: تا کنون به ۲۸۹ نفر وام پرداخت شده و هدف ما از راه اندازی این صندوق حمایت از زنان بی سرپرست، بدسرپرست یا خودسرپرست است، بانوانی که به هر دلیل حمایت کننده ای ندارند و وام های هر چند کم این صندوق پشتوانه ای برای آنان می شود.