صندوق قرض الحسنه شهدای کندلج مرند

گره گشایی صندوق های قرض الحسنه پایانی ندارد

شکرالله مهدوی، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شهدای روستای کندلج مرند در گفتگو با خبرنگار" منهای نفت" گفت: روستای کندلج در سه کیلومتری شهرستان مرند واقع شده و در پایگاه مقاومت بسیج روستا برنامه های متنوع فرهنگی و آموزشی اجرا می شود.

شکرالله مهدوی، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شهدای روستای کندلج  مرند در گفتگو با خبرنگار" منهای نفت" گفت: روستای کندلج در سه کیلومتری شهرستان مرند واقع شده  و در پایگاه مقاومت بسیج روستا برنامه های متنوع فرهنگی و آموزشی اجرا می شود.

وی ادامه داد:در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و برنامه های ابلاغی سپاه فعالیت حلقه صالحین، اردوهای جهادی و ورزشی و برنامه های فرهنگی مانند یادواره شهدا و مراسم فرهنگی در اعیاد ملی و مذهبی به کمک هیات امنای مسجد، دهیاری و شورای روستا برگزار می شود.

یکی از مهم ترین برنامه های پایگاه اردوهای جهادی است، جهادگران چند پایگاه که زیر مجموعه حوزه حضرت محمد( ص) هستند در احداث خانه های محروم با همکاری کمیته امداد مشار‌کت می کنند. معمولا هر سال یک باب خانه محروم در روستاهای اطراف احداث و تحویل داده می شود.

مهدوی با اشاره به فعالیت پایگاه درایام کرونا خاطرنشان کرد: بعد از شیوع کرونا برنامه های مصوب پایگاه قطع نشده است بلکه به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار می شود.

وی با اشاره به اجرای رزمایش کمک مومنانه گفت: تا کنون ۱۰ مرحله از رزمایش کمک مومنانه در این روستا انجام شده است که اولین مرحله آن توزیع ۲۵۰ بسته معیشتی  در ماه مبارک رمضان سال گذشته بود و دهمین مرحله آن توزیع ۵۰ بسته معیشتی به ارزش ۱۲میلیون تومان بود که همزمان با میلاد امام حسن( ع) در ماه مبارک رمضان سال جاری در بین خانواده های نیازمند توزیع گردید.

 مهدوی با اشاره به فعالیت بسیجیان پایگاه درماه های اول شیوع کرونا تصریح کرد: با اوج گیری بیماری کرونا بسیجیان این پایگاه نیز در کار سمپاشی و دوخت ماسک خانگی فعال بودند. مواد اولیه ماسک توسط بسیج سازندگی خریده شد و در پایگاه های بسیج به تعداد پنج هزار عدد توسط خواهران دوخته شد و علاوه بر روستای خودمان در سایر روستاهای همجوار نیز توزیع گردید.

12 صندوق قرض الحسنه سهمیه مرند بود

وی در ادامه صحبت های خود تاسیس و راه اندازی صندوق های قرض الحسنه را یکی دیگر از محوری ترین برنامه های ابلاغی اعلام کرد و افزود: تاسیس صندوق قرض الحسنه، برنامه ابلاغی بسیج سازندگی بود که در تیرماه سال ۹۷ اعلام شد،شهرستان مرند ۱۲ سهمیه داشت که یکی از این صندوق های قرض الحسنه سهم روستای کندلج بود.

برای راه اندازی این صندوق جلسه های اولیه با حضور شورای پایگاه، هیات امنای مسجد،دهیار روستاواعضای شوراو تعدادی  از خیرین برگزارشد و آنها موافقت و رضایت خود را اعلام کردند. در این جلسه سه نفر به عنوان هیات امنا انتخاب شدند. و در نهایت صندوق قرض الحسنه شهدای کندلج در تیرماه سال ۹۷ با ۳۰ نفر عضو اولیه در قالب سه گروه ۱۰ نفری کار خود را آغاز کرد و سه نفر نیز به عنوان سرگروه انتخاب شدند.

مسئول صندوق قرض الحسنه شهدای کندلج افزود: در ابتدا مصوب شده بود اعضای صندوق حداقل ۵۰هزار و حداکثر ۲۰۰هزار تومان  به مدت چهارماه در صندوق پس انداز کنند و پس از آن می توانند ۱۰ برابر موجودی خود وام درخواست کنند.البته بر اساس تصمیم هیات امنای صندوق و بستگی به وضعیت اقتصادی فرد وام گیرنده می تواند ۸برابر یا ۱۰برابر موجودی خود وام بگیرد

اشتیاق مردم برای عضویت در صندوق

وی افزود: در سال ۹۹ سقف وام های پرداختی ۱۵میلیون تومان بود و از ابتدای سال ۱۴۰۰ سقف وام ها افزایش پیدا کرده و به ۲۰ میلیون تومان رسیده است.

مهدوی با اشاره به استقبال خوب مردم از صندوق قرض الحسنه گفت: عملکرد خوب و مثبت صندوق قرض الحسنه باعث شده است افراد خودشان به دفتر صندوق قرض الحسنه آمده و خواستار عضویت در آن شوند.

وام های یک میلیونی تا 20 ملیونی

فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شهدای روستای کندلج  با اشاره به وام های پرداختی در دو سال قبل گفت: اولین وام های پرداختی به مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان بود که بعد از سه سال به ۱۵ یا ۲۰میلیون تومان افرایش پیدا کرده است.

وی در مورد بازپرداخت وام ها نیز گفت: افرادی که وام ها را دو ساله باز پرداخت می کنند سود آنها دو ساله است و خانواده هایی که وام را سه ساله بازپرداخت می کنند سود آنها سه درصد است.

مهدوی در مورد جزئیات وام های پرداخت شده افزود: تا کنون ۱۱۰فقره وام به متقاضیان پرداخت شده است که ۵۱ فقره وام مربوط به اشتغال و کارآفرینی است. از آنجایی که روستای کندلج در تهیه محصولات خشکبار از جمله برگه زردآلو، قیسی، گردو، آلوچه و ...فعال است بخشی از وام های پرداختی در جهت خرید لوازم و ادوات مربوط به تهیه خشکبار استفاده می شود.

بعد از آن در راه اندازی یا توسعه مشاغلی همچون خیاطی، آرایشگری، قالی بافی، نگهداری مرغ خانگی و ...استفاده شده و سقف وام های اشتغال زایی و کارآفرینی ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان است.

علاوه بر آن ۱۰ فقره وام کمک هزینه خرید جهیزیه، ۲۵ مورد کمک هزینه تحصیلی برای خرید گوشی یا تبلت پرداخت شده تا دانش آموزان  از مسائل آموزشی عقب نمانند و ۲۰ فقره وام عمومی نیز  به عنوان وام معیشت، تعمیر مسکن یا خرید خودرو برای کار کردن و امرار معاش پرداخت شده است.

وی ادامه داد:در شهرستان مرند باغات زردآلوی زیادی وجود دارد و عمده ترین محصولات باغات روستایی نیز زردآلو است که به صورت خشکبار فرآوری می شود.تعدادی از خانواده ها محصول زردآلو تولید می کنند ولی امکانات خشک کردن آنها را ندارند تا با فروش آنها صاحب درآمد شوند در نتیجه با وام هایی که از صندوق می گیرند لوازم مربوط به تولید خشکبار را خریده و آن را فرآوری می کنند.

همچنین تعدادی از خانواده ها نیز با گرفتن وام و خرید مرغ خانگی تخم گذار به تعداد ۳۰ یا 50 عدد مرغ و نگهداری آن در منزل برای خود درآمدزایی می کنند.

همچنین یکی از افراد وام گیرنده نیز با اخذ وام و خرید چند راس گاو و تولید محصول و فروش آن برای خانواده خود منبع درآمد خوبی به راه انداخته است.

مهدوی با اشاره به رکود کسب و کارهای ناشی از کرونا و آسیب به خانواده ها گفت: در روستا همه افراد را شناخته و وضعیت اقتصادی خانواده ها نیز مشخص است برخی از افراد به خاطر مشکلات اقتصادی وسایل خیاطی خود را فروخته بودند تا به زخم زندگی بزنند ولی حالا بیکار شده بود و زندگی هر روز سخت تر و سخت تر می شد. از طرف صندوق به یکی از همین افراد وام پرداخت شد تا دوباره وسایل خیاطی خرید و مجددا کارش را شروع کرد.

تاسیس شرکت تعاونی برای  احیای مشاغل

فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شهدای کندلج در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تشکیل شرکت تعاونی شهدای کندلج خاطرنشان کرد: شرکت تعاونی شهدای کندلج در اسفند ماه سال ۹۹ با ۲۸ نفر عضو ایجاد شد و در صورت تامین اعتبار درصد هستیم کارگاه فتیله بافی را در روستای کندلج راه اندازی کنیم.

علاوه بر این کار و در جهت اشتغالزایی و کارآفرینی درصدد هستیم سالن پرورش قارچ روستا را توسعه داده و تولید قارچ آغازشود.

انعقاد تفاهم نامه دو جانبه

وی از انعقاد تفاهم نامه همکاری بسیج سازندگی  با صندوق کارآفرینی امید مرند خبر داد و افزود: طی تفاهم نامه همکاری میان بسیج سازندگی و صندوق کارآفرینی امید شهرستان مرند مقرر شده بود از این صندوق وام قرض الحسنه بگیریم.به همین منظور مبلغ ۵۸ میلیون تومان در صندوق کار آفرینی امید سرمایه گذاری کرده و ۱۵۰ میلیون تومان وام گرفته و آن را به اعتبار صندوق اضافه کرده ایم تا در پرداخت وام های اشتغالزایی صندوق  مفید و موثر باشد.

 مهدوی اشاره به تورم و کاهش ارزش پول ملی خاطرنشان کرد: در حالت اولیه شاید نمی توان با این وام های اندک کار تولیدی خاصی شروع کرد ولی با سرمایه اولیه افراد می توان کمک حالی برایشان شد.

به عنوان مثال فردی مهارت جوشکاری دارد ولی هزینه اولیه برای خرید آهن الات ندارد .این فرد با استفاده از وام ۱۵میلیون تومانی صندوق و کمی پس انداز خودش توانست این کار را شروع کند.

مهدوی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اهمیت صندوق های قرض الحسنه در مناطق روستایی تصریح کرد: از تمامی مسوولان مربوطه که در زمینه صندوق های قرض الحسنه فعال هستند درخواست می کنم این صندوق ها را در تمامی پایگاه های مقاومت احیاء کنند.مردم از هر لحاظ در فشار مالی و اقتصادی هستند.

افراد در جامعه روستایی به این راحتی نمی توانند از بانک وام بگیرند در حالی که با عضویت در این صندوق ها به راحتی وام گرفته و مشکلاتشان را حل می کنند.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات ادامه داد: تعداد اعضای صندوق افزایش پیدا کرده ولی امکانات سخت افزاری صندوق تغییری نکرده است.از سوی دیگر اگر محل جداگانه ای برای دفتر صندوق قرض الحسنه در نظر گرفته شود که بتوان آن را به بیرون از پایگاه انتقال داد خیلی خوب می شود که همه سلایق از خدمات آن استفاده کنند بهتر است.

 مسئول صندوق قرض الحسنه شهدای کندلج  افزود: اعضای فعلی صندوق ۲۲۸نفر است و ۴۵۰میلیون تومان سرمایه فعلی صندوق است در فروردین سال جاری ۳۵ میلیون تومان وام داده شده است و طبق آئین نامه می توان ۱۰درصد موجودی صندوق همیشه حفظ شود.جمع کل وام گیرندگان از بدو افتتاح صندوق ۱۱۰ نفر است که ۱۲ نفر آن تسویه کرده اند