گزارش صندوق قرض الحسنه آل یاسین کافی الملک شبستر

همدلی دوستانه در دارالخیرین

وقتی نام روستای کافی الملک شبستر به میان می آید بی اختیار نام ها و یادها به سوی خیرینی می افتد که از این روستا سر برآورده و قد کشیده اند و جای پای این خیرین نام آشنا را می توان در بسیاری از نقاط ایران اسلامی مشاهده کرد چرا که کافی الملک به دارالخیرین مشهور است و شاید کسی نباشد که نام این روستای با صفا را بشنود ولی یادی از خیرین این روستا نکند. خیرین این روستا همیشه پای کارند نشان به آن نشان که علاوه بر اقدامات بزرگ این خیرین  می توان مشارکت آنها را در فعالیت صندوق قرض الحسنه آل یاسین روستای کافی الملک مشاهده کرد.

وقتی نام روستای کافی الملک شبستر به میان می آید بی اختیار نام ها و یادها به سوی خیرینی می افتد که از این روستا سر برآورده و قد کشیده اند و جای پای این خیرین نام آشنا را می توان در بسیاری از نقاط ایران اسلامی مشاهده کرد چرا که کافی الملک به دارالخیرین مشهور است و شاید کسی نباشد که نام این روستای با صفا را بشنود ولی یادی از خیرین این روستا نکند. خیرین این روستا همیشه پای کارند نشان به آن نشان که علاوه بر اقدامات بزرگ این خیرین  می توان مشارکت آنها را در فعالیت صندوق قرض الحسنه آل یاسین روستای کافی الملک مشاهده کرد.

میرعلی اکبر آقایی مسئول صندوق قرض الحسنه  آل یاسین پایگاه مقاومت شهید محمودی روستای  کافی الملک شهرستان شبستر در گفتگو با خبرنگار" منهای نفت" در مورد ضرورت تشکیل و راه اندازی صندوق قرض الحسنه گفت: متاسفانه بانک ها با وام های ۱۸درصدی و بالاتر ظلم بزرگی در حق مردم می کنند.در حالی که خداوند متعال در قرآن کریم بر احیای سنت قرض الحسنه تاکید فراوانی کرده و از وام هایی با بهره و سود برحذر کرده است ولی متاسفانه به این موضوع توجهی نمی شود.

وی افزود: مهم ترین هدف از راه اندازی این صندوق، احیای سنت قرض الحسنه در شهرستان شبستر و به ویژه روستای کافی الملک  است. قرض الحسنه به گردش اقتصادی منطقه، اشتغالزایی جوانان و راه اندازی کسب و کار کمک می کند، با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه برای راه اندازی این صندوق قرض الحسنه احساس نیاز کرده و با مشارکت اعضای پایگاه مقاومت به این کار اقدام کردیم.

در سال ۹۷ خودم و دو نفر از دوستانم به تنهایی این کار را شروع کردیم، به عنوان هیات موسس هر کدام ۲۰۰ هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه به حساب صندوق واریز کردیم.سرمایه اولیه صندوق ۶۰۰هزار تومان شد، اطلاع رسانی را از خانواده های خودمان شروع کرده و تعداد ما به ۱۲ نفر رسید و هر کدام از آنها نیز ماهانه ۲۰ هزار تومان به حساب صندوق واریز کردند و به این ترتیب صندوق قرض الحسنه پایگاه مقاومت شهید محمودی روستای  کافی الملک آغاز به کار کرد.

در سال ۹۷ به یک نفر خارج از مجموعه خانوادگی وام ضروری معیشتی  یک میلیون  تومانی پرداخت گردید، او با پرداخت ۵۰هزار تومان عضو صندوق شد.

اطلاع رسانی و تبلیغات صورت گرفته در مورد صندوق کم کم اثر خودش را نشان داد و این فرد نیز خودش حالا در مورد ویژگی های صندوق تبلیغ  می کرد.بعد از آن بود که دوستان، آشنایان و جوانان محل و منطقه نسبت به صندوق تمایل و رغبت نشان داده و کار صندوق رونق گرفت.

وی ادامه داد: در ابتدا می خواستیم وام های یک میلیونی به افراد بدهیم ولی فقط به دو نفر وام یک میلیونی داده شد، به مرور سقف وام قرض الحسنه افزایش پیدا کرد و وام های دو و سه میلیونی پرداخت گردید و اکنون سقف وام قرض الحسنه به پنج میلیون تومان رسیده است و هر متقاضی وام پنج میلیون تومانی دریافت می کند.

میرآقایی، مهم ترین عامل موفقیت صندوق قرض الحسنه آل یاسین را شفاف سازی فعالیت و عملکرد مدیریت و عوامل اجرایی آن ذکر کرد و افزود: در این راستا از ظرفیت فضای مجازی استفاده کردیم. کانال صندوق در تلگرام و واتساپ فعال بوده و حساب و کتاب صندوق قرض الحسنه به صورت دقیق، تعداد وام های پرداختی، اقساط بازپرداختی، گردش حساب و ... به صورت شفاف به صورت روزانه و ماهانه و سالیانه به اعضای صندوق اطلاع رسانی می شود.

مسئول صندوق قرض الحسنه  آل یاسین پایگاه مقاومت شهید محمودی با اشاره به گردش کار صندوق خاطرنشان کرد: در مجموع  یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان وام به ۲۵۵نفر پرداخت شده و در هر ماه ۷۵ الی ۸۰ میلیون تومان وام به اعضای صندوق پرداخت می شود.

وی از افزایش سقف وام های پرداختی از اول خرداد ماه خبر داد و گفت: از اول خرداد ماه سال جاری مبلغ وام های پرداختی به هفت میلیون تومان افزایش پیدا می کند.

بنا به گفته وی وام های صندوق قرض الحسنه عبارتند از وام معیشتی، کمک هزینه تهیه جهیزیه، خرید احشام، وام درمانی، وام تعمیر و ساخت مسکن، وام تحصیلی، اشتغالزایی و کارآفرینی و ...است.

میر آقایی با اشاره به فعالیت چشمگیر خیرین روستای کافی الملک در صندوق قرض الحسنه آل یاسین تصریح کرد:  تعداد زیادی از اعضای صندوق به عنوان خیرمبالغی در حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون در صندوق سپرده گذاری کرده اند تا به عنوان قرض الحسنه به متقاضیان پرداخت شود و جا دارد از همه این خیرین زحمتکش و بزرگوار تشکر و قدردانی کنم.

وام ازدواج خارج از نوبت پرداخت می شود

مسئول صندوق قرض الحسنه به دختران و پسران جوان هم خبر خوشی داشت که در مورد آن گفت: وام های ازدواج خارج از نوبت پرداخت می شود.هر زوجی که سند ازدواج خود را به صندوق ارائه کند به محض ثبت نام در صندوق وام کمک هزینه ازدواج به مبلغ پنج میلیون تومان خارج از نوبت در طی یک هفته به آنها پرداخت می شود.

وی در مورد چگونگی افزایش سقف وام های پرداختی خاطرنشان کرد: افزایش وام ها طبق سازو کار خاصی است، قبلا اعضای  صندوق ۳۰هزارتومان حق عضویت پرداخت می کردند سقف وام نیز سه میلیون تومان بود، بعد حق عضویت 50 هزار تومان شد و مبلغ وام نیز به پنج میلیون تومان افزایش پیدا کرد، به همین ترتیب در صورت افزایش حق عضویت مبلغ وام ها نیز زیاد می شود.از اول خرداد ماه حق عضویت ۷۰هزار تومان و مبلغ وام نیز هفت میلیون تومان می شود.

میرآقایی ادامه داد: متاسفانه وام های بانکی با درصد بالا کمر تولید را می شکند، ما در صندوق قرض الحسنه به خانواده های چهارنفری توصیه می کنیم کمی خودشان سرمایه اولیه داشته باشند،ما نیز به چهارنفر آنها وام دهیم تا با همت و مشارکت همدیگر یک کارگاه راه اندازی کنند.

بنا به گفته وی وام های زیادی به افراد داده شده که از جمله آنها می توان به پرداخت وام برای برپایی دار قالی، راه اندازی کارگاه پرندگان زینتی و... اشاره کرد.

وام هایی که زندانی مهریه  را آزاد کرد

وی با ذکر مثالی از مشارکت اعضای صندوق در رفع مشکلات همدیگر خاطرنشان کرد:  یک آقایی به علت مشکل مهریه در زندان بود، سه نفر از اعضای صندوق قرض الحسنه در جهت کمک به آن فرد و گره گشایی از مشکل او هر کدام وام سه میلیون تومانی گرفته و با جمع مبلغ ۹ میلیون تومان سه عدد سکه طلا خریداری و باعث گردید با پرداخت این سکه ها وی از زندان آزاد شد‌. و آن سه نفر نیز وام ها را خودشان بازپرداخت کردند.

بنا به گفته وی در این صندوق وام های پرداختی با یک درصد سود بوده و وام پنج میلیونی در اقساط ۲۰ ماهه و وام هفت میلیونی در اقساط ۲۴ ماهه بازپرداخت می شود.

سود یک درصد نیز برای هزینه های جاری صندوق قرض الحسنه صرف می شود و در کنار آن از سود حاصل شده  ماهانه  مبلغ ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان نیز به حساب صندوق واریز شده و پس انداز می شود.در حال حاضر ۵۷۲ نفر عضو صندوق قرض الحسنه آل یاسین هستند.

وی در ادامه یکی از عمده ترین ثمرات نیک صندوق قرض الحسنه را ورود به کار تولید و ایجاد شرکت تعاونی ذکر کرد و افزود: یکی از اهداف عالیه ما تاسیس یک شرکت تعاونی و تولید است. در این راستا یکی از خیرین منطقه یک قطعه زمین مرغوب به متراژ سه هزار و ۳۰۰متر مربع اهداء کرده است.

در زمین اهدایی این خیر در صورت اخذ مجوز از وزارت صمت نیروگاه پنل خورشیدی احداث می شود.برآورد اولیه در مورد هزینه این است که راه اندازی پنل خورشیدی ۵ الی ۶ میلیارد تومان  اعتبار نیاز دارد.

میرآقایی با اشاره به  تاسیس شرکت تعاونی خاطرنشان کرد: شرکت تعاونی به نام " آل یاسین" تاسیس شده و ۹۰ نفر نیز عضو آن هستند و در مرحله دوم افزایش سرمایه و تعداد اعضاء را خواهیم داشت.

در حال حاضر هر کدام از اعضاء مبلغ ۶۰۰هزارتومان به عنوان سرمایه اولیه به حساب شرکت تعاونی واریز کرده اند تا شرکت تعاونی به ثبت برسد.

میرآقایی در ادامه از تولید نهال میوه خبر داد و افزود: برای کار تولیدی برای کشت پاییزه از تولید نهال میوه های مثمر مانند هلو، شفتالو و ...آغاز می کنیم، به همین منظور یک قطعه زمین تهیه شده و از پاییز امسال این کار عملیاتی می شود و مصمم هستیم ۱۰هزار نهال GN تولید کنیم و باید گفت سرمایه اولیه این کار تولیدی از محل سرمایه  شرکت تعاونی تامین می شود.

وی در پایان صحبت های خود  از آقای یحیی عباسزاده که در اجرای طرح ها وبرنامه های صندوق قرض الحسنه آل یاسین تلاش و کوشش فراوانی داشته  تشکر و قدردانی کرد.