بانوی خیر چراغ قرض الحسنه را روشن کرد
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-10-05/9429e419-2feb-4c03-960b-df91eee51292.jpg?itok=VCkJVBDw)
صندوق قرض الحسنه کوثر در پایگاه مقاومت بسیج شهید باکری خیابان شهید منتظری (مارالان) در مسجد میانه تبریز مستقر است، صندوق قرض الحسنه کوثر از جمله صندوق هایی است که قدمت 10 ساله دارد و در این منطقه یکی از شناخته شده ترین صندوق های قرض الحسنه است.
خانم صدفی مسئول صندوق قرض الحسنه کوثر،10 سال قبل به عنوان فرمانده پایگاه مقاومت شهید باکری مسجد میانه انتخاب و معرفی شد، بعد ازقبول این مسئولیت یکی از اقدامات مفید و مهم انجام شده در پایگاه مقاومت شهید باکری تاسیس و راه اندازی صندوق قرض الحسنه بود.
خانم صدفی فرمانده پایگاه شهید باکری مسجد میانه تبریز در گفتگو با خبرنگار" منهای نفت" در مورد نحوه تشکیل صندوق قرض الحسنه این پایگاه گفت: صندوق قرض الحسنه کوثر ۱۰ سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده است. به منظور راه اندازی این صندوق چند جلسه مقدماتی برگزار شد، در این جلسات در مورد کمیت و کیفیت نحوه مدیریت صندوق قرض الحسنه مباحثی مطرح می شد. افرادی که به عنوان واجدین شرایط معرفی می شدند. موضوع صندوق قرض الحسنه با خیرین و اهالی مسجد و پایگاه نیز مطرح شد.
پیشقدم شدن بانوی خیر چراغ صندوق قرض الحسنه کوثر را روشن کرد و این اولین گام برای برداشتن یک حرکت بزرگ جهادی توسط بانوان یک محله بود. آن طورکه خانم صدفی ادامه داد:بعد از اینکه جلسات متعددی برگزار شد در یکی از جلسات یکی از بانوان خیرگفت «من مبلغ یک میلیون تومان به صندوق قرض الحسنه کمک می کنم». با مشارکت و حمایت این بانوی خیرصندوق قرض الحسنه به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.
فرمانده پایگاه شهید باکری خاطرنشان کرد: در ابتدا ۲۵ نفر از خانم ها برای عضویت در صندوق ثبت نام کردند وهر کدام از اعضاء ماهانه ۲۵ هزار تومان به حساب صندوق در بانک واریز می کردند.
وی با اشاره به اینکه وام های پرداختی ابتدا در بین اعضای نیازمند قرعه کشی شده و پرداخت می شود افزود: اعضای صندوق فقط خواهران هستند. در ابتدا وام ها در بین اعضایی که نیازمند بوده و به وام ضروری نیاز دارند قرعه کشی شده و پرداخت می شود.
هر ماه یک وام 10 میلیونی
خانم صدفی با اشاره به اینکه سقف وام ها نسبت به سال های اول راه اندازی صندوق افزایش پیدا کرده است اظهارداشت: از سال 96 هر ماه 10 میلیون تومان وام پرداخت می شود ، البته از ابتدای تشکیل صندوق به ۶۰ نفر وام پرداخت شده است.
افرادی که وام ۱۰میلیونی گرفته اند هر ماه مبلغ ۱۰۰هزار تومان بازپرداخت می کنند.
وی هدف از تشکیل صندوق قرض الحسنه را اقدام در جهت رضایت خداوند و احیای سنت قرض الحسنه و دوری از نزول و ربا اعلام کرد و افزود: خداوند در آیات متعدد قرانی به سنت قرض الحسنه تاکید کرده و به عنوان مثال در آیه 12 سوره مائده می فرماید« به خدا قرض نیکو دهید [و سود نخواهید] تا گناهان شما را بیامرزم.». همچنین در آیه 245 سوره بقره می فرماید« کیست آن کسی که به خدا قرض نیکویی بدهد و خدا آن را چندین برابر می کند[و به او باز می گرداند» همه این سفارش ها و تاکیدات خداوند متعال برای دوری از نزول و ربا و احیای سنت قرض الحسنه است.
خانم صدفی در مورد ضرورت ایجاد و تشکیل صندوق های قرض الحسنه ادامه داد:صندوق های قرض الحسنه می توانند مسیر رفع مشکلات و دغدغه های اقتصادی مردم را به سرعت طی نمایند و در کنار همه فعالیت توجه به مسائل معیشت مردم موضوعی است که در این صندوق های قرض الحسنه مورد توجه قرار می گیرد.
وامی که ورشکسته ای را نجات داد
وی با ذکر مثالی در مورد گره گشایی وام قرض الحسنه یکی از اعضای صندوق اظهارداشت: در سال ۹۲ شوهر یکی از خانم های عضو صندوق ورشکسته شده بود و 150 میلیون تومان بدهی داشت، این خانم در نهایت درماندگی و عجز به صندوق مراجعه کرد و شرح ماجرا را و قصه ورشکستگی شوهرش را تعریف کرد. از آنجایی که خانواده آبرومندی بودند به هر ترتیبی بود با همت خانم ها و مشارکت خیرین و اعتبار صندوق کل مبلغ بدهی او را تامین کردیم تا او بتواند بدهی خود را تسویه کرده به سمت نزول و ربا نرود چرا که پول نزول و ربا خانه های بسیاری را ویران کرده است.
خانم صدفی پرداخت وام به منظور اشتغال را یکی از مهم ترین کارکردهای صندوق قرض الحسنه کوثر نام برد و گفت: وام های زیادی به منظور ایجاد کارگاه های کوچک پرداخت شده است که از جمله آنها می توان به پرداخت 15 فقره وام در جهت راه اندازی سالن پرورش قارچ اشاره کرد.
صدفی ادامه داد: برای عضویت در صندوق محدودیتی نداریم و تاکنون وام هایی با عناوین وام اشتغال، معیشت، درمان ، کمک هزینه تحصیلی، وام تعمیر مسکن، وام کمک هزینه تهیه جهیزیه ... پرداخت شده است.
وی با اشاره به فعالیت اعضای صندوق در دوخت ماسک در ایام کرونا گفت: همزمان با شیوع ویروس کرونا و فعالیت کادر درمان در خط مقدم مبارزه با این ویروس منحوس خواهران بسیجی پایگاه مقاومت و اعضای صندوق نیز دوشادوش بسیاری از خواهران و برادران پای کار بوده و در کارگاه دوخت ماسک فعالیت می کردند.
از ۱۸ اسفند سال ۹۸ کارگاه دوخت ماسک در پایگاه شهید باکری فعال شد و ۱۴ نفر از خواهران از صبح تا عصر فعالیت می کردند و بیش از 500 هزار عدد ماسک در این ایام دوخته شده است.
خانم صدفی در پایان صحبت های خود تاکید کرد: هر کار خیری که انسان انجام می دهد در دفتر الهی به ثبت می رسد و خداوند، نتیجهاش را برای او در روز آخرت حساب خواهد کرد. کسانی که از کمترین فرصتهای پیش آمده، بیشترین استفاده را می برند و قلب بندگان خداوند را شاد می کنند بدون شک برای آخرت خود پسانداز نیکو تدارک می بینند.
با توجه به جایگاه امر نیکو و پسندیده قرض الحسنه می توان گفت، اگر همه مسلمانان این عمل را به مقدار توان خود در همه مراحل زندگی، سرلوحه قرار دهند، هیچگاه شاهد تقسیم جامعه به دو قطب سرمایه دار و فقیر نخواهیم بود.