بیانیه مجمع جهادگران استان درخصوص احیای جهاد سازندگی
بیانات رهبر انقالب در دیدار با جهادگران 89/06/31
در مورد این حرکت عظیم بسیج سازندگی و اردوهای هجرت که به طور رسمی، ده سال است آغاز شده. البته این را من باید اقرار کنم که این کار، اول از خود جوانها شروع شد؛ خود جوانهای دانشجو و دانش آموز در بخشهای مختلف، این حرکت را شروع کردند؛ در سال 79 گزارش این حرکت زیبا و پرشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگی به قاطبه ی جوانان کشور داده شود.
بیانات رهبر انقالب در دیدار با جهادگران 31 / 06 / 89
این روزها شاهد طرح موضوع احیای جهادسازندگی از طرف دولت محترم هستیم، ضمن تشکر و سپاس از دولتمردان انقالبی و جهادی به جهت تقویت جریان جهادی کشور مواردی را ذیال متذکر می شویم و امیدواریم مورد عنایت و توجه تصمیم گیران و تصمیم سازان در عرصه مدیریتی کشور قرار گیرد:
1 -شکی نیست که محرومیت زدایی و سازندگی در روستاها و مناطق محروم کشور باید به تفکر و اقدام جهادی همراه باشد، اگر این گونه نباشد معضل محرومیت در این مناطق همچنان باقی خواهند ماند لذا الزم است خالصانه از توجه و نگاه ویژه دولت محترم و علی الخصوص رئیس جمهور جهادی و انقالبی کشورمان جناب آقای دکتر رئیسی به اقدام و عمل انقالبی و جهادی تشکر کنیم.
2 -آنچه در سالهای اول انقالب در خصوص تشکیل جهادسازندگی اتفاق افتاد محصول تفکر جهادی جهادگران و عزیز و این سنگرسازان بی سنگر بود و آن تفکر ناب و انقالبی و مردمی بود که تشکل مردمی و خدمتگزاری چون جهادسازندگی را رقم زد یعنی تفکر موجب پیدایش تشکل شد و این دلیل محکم امروز هم صادق است یعنی ما با ساختار سازی جدید در دولت قطعا نخواهیم توانست کار جهادی را پیش ببریم بلکه امروز با این اقتضائات موجود به یکی از ساختارهای دولت یک ساختار جدید را هم تحمیل خواهیم کرد که عمال یکی مثل همین ساختارهای بروکراتیک پیچیده خواهد شد. فارغ از این موضوع تفکر جهادی باید به همه بخش های وزراتخانه های دولت رسوخ کند نه در قلب یک تشکلی در کنار سایرساختارهای دولت. امروز مردم از دولت انقالبی انتظار دارند در همه ارکان دولت این تفکر ناب جهادی ریشه بدواند، عالج حل مشکالت در همه بخش ها مسلح شدن به تفکر و اقدام و عمل جهادی است نه ساختار سازی جدید.
3 -مقام معظم رهبری در موضوع تشکیل بسیج سازندگی، سازمان بسیج را مامور سازماندهی و اعزام گروه های جهادی و دولت را به حمایت و پشتیبانی از گروه های جهادی توصیه کردند لذا به جای اتالف وقت ارزشمند دولت و مردم برای ایجاد ساختار جدید در صورتی که از این گروه های جهادی فعال ثبت شده و مجرب و تخصصی موجود که که حمایت و پشتیبانی الزم به عمل آید این جهادگران گمنام و بی ادعا کاری خواهند کرد کارستان و این را در عمل در همه بحران ها و سختی های مردم در سیل و زلزله و کرونا و... عمال نشان داده اند و به جرات می توان گفت مردم عزیز مناطق محروم کشور، گروه های جهادی را بیشتر از هر مسئول نام و نشان داری می شناسند.
4 -شرایط کشور در آغازین سالهای فعالیت جهادسازندگی و اختیاراتش با امروز به کلی متفاوت است همه میدانیم امروزهر یک از وزراتخانه ها مستقل و مسئول ماموریت های تخصصی خود در روستاها و مناطق محروم هستند برای مثال برق روستاها در ذیل ماموریت های توزیع برق استان و مخابرات مربوط به شرکت مخابرات و.... می باشد. حال آن که در دوران جهاد سازندگی همه این خدمات روستایی در دل جهادسازندگی متمرکز شده بود به زبان ساده جهادسازندگی با اختیارات کامل و منابع مالی مصوب شده متولی همه امورات زیرساختی روستاها و مناطق محروم بود. آیا نباید همه این ماموریت ها از وزراتخانه های عریض و طویل تخصصی منفک و مجددا در ذیل ماموریت های جهادسازندگی تعریف شود؟ به نظر اقدامی منطقی نباشد و معلوم نیست چگونه و با فوت چه زمان های ارزشمندی این کار انجام شود.!!
5 -با تمرکز بر اقدامات بی نظیر و ارزشمند سالهای اخیری که از ظهور و بروز سازماندهی گروه های جهادی در قالب بسیج سازندگی می گذرد به جرات می توان گفت این ظرفیت عظیم موجود و خیل عظیم جهادگران آماده به کار در روستاها و مناطق محروم در صورت حمایت قانونی و رفع برخی موانع در مسیر فعالیت این عزیزان قطعا شاهد سیل عظیم خدمات شبانه روزی جهادگران عزیز در زدودن محرومیت از مناطق محروم خواهیم بود. این اقدام مبارک زمانی اتفاق خواهد افتاد که دولتمردان جهادی و قانون گذاران انقالبی کشور عزیزمان همگام و همدل در عمل برای یکبار هم که شده نسبت به اصالح قانون اختیارات بسیج سازندگی و عملی شدن این قانون در همه بخش های دولت ریل گذاری اساسی و شایسته ای را برای فعالیت های جهادگران انجام دهند.
نیاز مبرم میدانیم که بار دیگران بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مورد توجه و مرور قرار گیرد. از جمله آن؛ بیانات معظم له در خصوص ثبت و سازماندهی گروههای جهادی که در جمع فرماندهان ارشد سپاه و بسیج در تاریخ 17 اردیبهشت 79 فرمودند: "...اینها را سازماندهی کنید.سازماندهی و اعزام با شما)بسیج( شناسایی های قبلی با جهاد سازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری و بقیه جاها .بودجه و پشتیبانی هم با دولت، پول بگذارند بروند روستاهای فراوانی را پیش بینی کنند.... . سازماندهی و دسته بندی و اعزام و اداره کار با شما، شناسائی و بقیه کارها با جهادسازندگی و پشتیبانی هم با دستگاه¬های دولتی...". در متن بیانیه گام دوم انقالب و به ویژه در قسمت 6 نام دو مجموعه آمده است " صف های طوالنی گروه های جهادی برای بسیج سازندگی ..." این یعنی ظرف و مظروفی برای انتقال پیام انقالب در خدمت رسانی به ولی نعمتان انقالب است. نکته مهم این است که همین جهادسازندگی قرار است با اتکا به همین نیروهای جوان و گروههای جهادی و بسیج سازندگی باشد. پس چه نیاز است که تجربه دو دهه موفق گروههای جهادی را نادیده گرفته و به یک ساختار در بدنه دولت برگردیم که عاقبت آن مشخص است. در همین راستا؛ مجمع جهادگران استان آذربایجان شرقی به نمایندگی از 3771 گروه جهادی در سطح استان مخالفت خود را برای ساختارسازی مجدد در تشکیل جهادسازندگی ابراز مینماید و آمادگی خود را برای کمک به دولت انقالبی جهت خدمت- رسانی و محرومیتزدایی به مناطق محروم و برای همافزایی و دادن پیشنهادات و نظرات را اعالم میدارد.
*ومن اللّه التوفیق وعلیه التکالن*
مجمع جهادگران استان آذربایجان شرقی به نمایندگی از 3771 گروه جهادی 1400 مهرماه 22