فعالیت ۳ هزار و 7۰۰ گروه جهادی در آذربایجان‌شرقی

دبیر مجمع جهادگران آذربایجان‌شرقی، گفت: هم اکنون ۳ هزار و ۷۰۰ گروه جهادی از اقشار۲۲گانه بسیج در استان آذربایجان‌شرقی و بیش از ۵۰ هزار گروه جهادی در کل کشور فعالیت می‌کنند.

سجاد کیانی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به گروه های جهادی اظهار داشت: 11 مردادماه سالروز صدور پیام ۹ بندی مقام معظم رهبری خطاب به گروه های جهادی و بسیج سازندگی است.

وی افزود: تاریخچه تشکیل گروه‌های جهادی به تاسیس سازمان بسیج سازندگی در ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ باز می‌گردد. بعد از ادغام جهادسازندگی با وزارت کشاورزی خلاء کارهای جهادی به خوبی احساس می‌شد که با دستور مقام معظم رهبری بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی تاسیس و سازماندهی شد.

کیانی ادامه داد: 11 مردادماه هر سال یادآور پیام ۹ بندی رهبر معظم انقلاب است که گروه‌های جهادی بندهای این پیام را سرلوحه کارهای جهادی خود قرار می‌دهند. این پیام باعث گسترش کمی و کیفی فعالیت‌های جهادی جهادگران شده است.

وی با اشاره به فعالیت گروه‌های جهادی در استان آذربایجان‌شرقی افزود: هم اکنون ۳ هزار و ۷۰۰ گروه جهادی از اقشار ۲۲گانه بسیج در استان آذربایجان‌شرقی و بیش از ۵۰ هزار گروه جهادی در کل کشور فعالیت می‌کنند و استان آذربایجان‌شرقی در ثبت گروه‌های جهادی در سامانه اطلس رتبه اول را دارد.

 دبیر مجمع جهادگران آذربایجان‌شرقی با بیان فعالیت‌های گروه‌های جهادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر گروه‌های جهادی در ۹ عرصه تخصصی فعالیت می‌کنند که از جمله می‌توان به کارگروه عمرانی، فرهنگی و گفتمان‌سازی، کارگروه معنویت‌افزایی، آسیب‌های اجتماعی، آموزش و تحصیلی، کارگروه رسانه و بین‌الملل و کارگروه بهداشت و درمان اشاره کرد.

کیانی ادامه داد: کارگروه عمران به فعالیت‌های زیربنایی عمرانی همچون احداث کانال بین مزارع، احداث پل، احداث خانه عالم و خانه بهداشت مشغول بوده و کارگروه بهداشت و درمان نیز به ویزیت رایگان و تشخیص بیماری و گاهی موارد عمل جراحی و اصلاح سبک زندگی و ...می پردازند.

وی تصریح کرد: نقطه عطف برنامه گروه‌های جهادی در جهت ساماندهی و مدیریت گروه‌های جهادی است که فعالیت آنها در این سامانه ثبت و حفظ می‌شود.

کیانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تفاوت گروه‌های جهادی با سایر فعالیت‌های مردمی متذکر شد: گروه جهادی یا کار جهادی برخاسته از ایمان و استفاده از ظرفیت‌های وجودی انسان است و نقطه پایانی ندارد مثلا نیروهای هلال احمر در بحران‌ها حضور دارند ولی جهادی‌ها در تمام عرصه‌ها و در طول سال فعالیت می‌کنند.

کیانی، پیام ۹ بندی مقام معظم رهبری را به سند راهبری گروه‌های جهادی تعبیر کرد و افزود: بعد از دیدار گروه‌های جهادی با رهبر معظم انقلاب و ارائه گزارشی از فعالیت جهادگران ایشان این پیام ۹ بندی را خطاب به جهادگران صادر کردند که اهمیت موضوع را نشان می‌دهد این پیام ۹ بند به عنوان راهبری است که فعالیت‌های جهادگران را هدایت کرده و به جلو می‌برد.

وی با اشاره به بند چهار این پیام ابراز کرد: شعار خدمت‌رسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت که رهبر معظم انقلاب به عنوان خط مشی جهادگران مطرح کرده‌اند، باید به یک حرکت همگانی تبدیل شود. ایشان به لزوم تعاون، انفاق و نفع‌رسانی به مردم و میلیون‌ها جوان ایرانی تاکید کرده‌اند و در بند هشت این پیام راهبردی توصیه نموده‌اند به ارتباط با یکدیگر بپردازید و دستگاه و نهادهای مختلف حمایت‌کننده و پشتیبان‌کننده باشند بدون اینکه دست و پا گیر بوده و مانع‌تراشی کنند.

کیانی با اشاره به نقش جهادگران در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب نیز بیان داشت: بزرگترین دستاورد ما تربیت نیروی جوان مومن انقلابی در سطح تراز انقلاب اسلامی برای کادرسازی است که این موضوع اتفاق می‌افتد و فعالیت گروه‌های جهادی در بطن جامعه بوده و برای مردم محسوس است. 

وی افزود: این موضوع در فعالیت‌های جهادگران در عرصه مقابله با ویروس کرونا به شدت خودش را به منصه ظهور و بروز رساند. به‌طوریکه فعالیت گروه‌های جهادی در ضد عفونی کردن معابر، دوخت ماسک و لباس‌های بیمارستانی همچنین رزمایش کمک مومنانه به خوبی خود را نشان داد و حتی در طرح شهید سلیمانی در راستای جهاد و امیدآفرینی حضور بسیار پر رنگ جهادگران دیده می‌شد و آنها روحیه امیدآفرینی را در آحاد جامعه تقویت می‌کردند.