یاسهای جهادگر

بیان گوشه ای از اقدامات گروه جهادی یاس از زبان بانوی جهادگر

صدایش از پشت تلفن سرشار از انرژی است و شوق اشتیاقش برای معرفی فعالیت هایشان وصف نشدنی است. به مانند مادری که فرزندانش برایش تفاوتی ندارد، دوست دارد از همه ی فعالیت هایشان بگوید چرا که پشت هر قدمی که برداشته اند نیت خدایی بوده و بازخوردهای معنوی که حاضر نیست با هیچ چیز عوض کند! قبل از اینکه بخواهم با فعالیت هایشان آشنا شوم علاقمندم شخصیت فردی که پا به پای محرومان زندگی می کنند را بشناسم. خود را "زهرا قربانی" مسئول گروه جهادی یاس و فرمانده حوزه دانش آموزی شهرستان میانه معرفی می کند! فرمانده بودن یک طرف داستان است، مسئول گروه جهادی بودن طرف دیگر... جذابیت داشتن گروه جهادی کفه ی سنگنین ترازوی فعالیت های یک بسیجی است! اما خود او همه ی زندگیش را در بسیج خلاصه می کند.آشنایی بیشتر با این بانوی جهادگر که پرده ای دیگر از فعالیت های جهادی را  در عرصه نوجوانان به نمایش گذاشته است خالی از لطف نخواهد بود:

بی شک پشت هر حرکتی جهادی انگیز و دغدغه ی درونی وجود دارد که کافی است به ندای آن گوش فرا داد. زهرا قربانی ندای خدمت رسانی به محرومین را که همواره در اعماق وجودش طنین انداز بوده را شنیده و لبیک گفته است.  وی انگیزه ی داشتن گروه جهادی را این چنین توصیف می کند: همیشه در آرزوی لذت خدمت به مردم بودم اما چیزی که در آرزویش بودم فراتر از توان و تصورم بود. دوست داشتم از نعمت بزرگی به اسم بسیج که در اختیارم بود در راستای کمک به محرومین و نیازمندان  خوب استفاده نمایم در طول چندین سال در بسیج سعی ام تحقق این هدف بزرگ بود فلذا در بحث ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و ویزیت رایگان در مناطق محروم و اعزام تیم های پزشکی و درمانی به منظور افزایش سطح سلامت عمومی مردم ما را برآن داشت تا در این خصوص همکاری و مشارکت در برپایی سه بیمارستان صحرایی میانه و بخش های محروم بتوانیم تسکین بخش  و التیام بخش دردهای از دردهای مردم باشیم.

به فرموده ی رهبر فرزانه انقلاب دانش آموزان و نوجوانان سرمایه های آینده کشور قلمداد می شوند و قربانی با این شعار گام در عرصه ی آموزش و پرورش گذاشتند و روند راه اندازی گروه جهادی یاس را این چنین بیان می کنند: بهمن ماه 96 با ورود به عرصه دانش آموزی تلاشمان بر آن شد که از این ظرفیت نوجوان و پر انرژی نه تنها در اردوهای جهادی بلکه در تمام عرصه های استفاده نمایم  پس گروهی رابه نام "گروه جهادی یاس" که متشکل از خود دانش آموزان خود جوش و علاقمند به کارهای جهادی بود تاسیس نمودیم.

بر هیچکس پوشیده نیست که عرصه فعالیت بسیج دانش آموزی در حد رنگ آمیزی کلاس ها و فضای آموزشی و یا تعمیرات میز و نیمکت و صندلی بود ولی حضور دانش آموزان با استعداد ما را بر آن داشت برای اولین بار با ارائه طرحی جهت "زیبا سازی نمازخانه های مدارس بلاخص مدارس طرح شهید بهنام محمدی به سبک اسلامی ایرانی  "توسط خود دانش آموزان اقدام به این کار نمودیم که نه تنها موجب تقویت فرهنگ کار و تلاش و کسب مهارت و فعالیت گروهی بود بلکه توجه به نمازخانه ها و زیبا سازی آن توسط دانش آموزان علاقمندی آنان را به حضور در نمازخانه و اجرای برنامه هایش در آن مکان را راغب می نمود. از دیگر فعالیت گروه جهادی یاس در عرصه علمی ، آموزشی و کلاس های جبرانی با استفاده از ظرفیت دانش آموزان مدارس تیز هوشان و نمونه در سه ماه تابستان بلاخص بچه های پشت کنکور  و حضور  دواطلبانه آنان در مناطق محروم لمس واقعیت لذت کار جهادی نه تنها موجب انگیزه خدمت به محرومین را در آنان ایجاد نمود بلکه نقش آفرینی و نگرش تربیتی به فعالیت های جهادی این قشر و ارتباط گیری به دانش آموزان کوچک تر از خود تاثیر بسیار عالی در آموزش و یادگیری داشت.

این گروه و فعالیت هایشان تنها در چهارچوب مدرسه خلاصه نبوده و فراتر از تعلیم در قالب تربیت و خود سازی که از مهم ترین اهداف یک گروه جهادی به شمار می آید، نیزقدم برداشته اند. قربانی در این باره می گوید:  نقش گروه جهادی یاس در بحث سیل و زلزله اخیر در کشورو ایفای پر رنگ حضور اقشار بلاخص دانش آموزان و فراهم نمودن وسایل مورد نیاز در آن منطقه های و تلاش در جهت رفع نیازمندهای الویت دار مردم موجب هم افزایی و تقویت بسیج اقشار گردید.

امروز هم گروه جهادی یاس در بحث مبارزه با بیماری کرونا و ضدعفونی مدارس و کمک در تحقق منویات رهبری  مبنی بر رزمایش کمک مومنانه در تامین و تهیه بسته های معیشتی  به خانواده ها و دانش آموزان آسیب پذیر  و کم برخوردار - یا پویش همکلاسی مهربان و تامین لوازم التحریر و بسته ای آموزشی مثل همیشه پیشقدم و پر توان در مسیر گام می نهد.

قربانی عامل موفقیت خود را ابتدا در نیت خیر اعضای گروه عنوان می کند و ادامه می دهد: تشکیل جلسات منظم با اعضاء، ارتباط گیری و با مدارس و گروه ها  و شبکه سازی با مدیران ، در کنار هم بودن به دور از حواشی ها و در نظر گرفتن هدف خدمت رسانی و رفع محرومیت زدایی، بهاء دادن به ایده های قوی و قابل اجرا، حضور خود دانش آموزان و جوانان در عرصه های خدمت رسانی چه مستقم و یا غیر مستقیم ، پای کار بودن جهاد گران عزیز و تفکر بسیجی و مهم تر از همه حمایت و پشتیبانی های همه جانبه بسیج سازندگی سپاه عاشورا از حرکت های جهادی را مهمترین عوامل موفقیت  و تقویت حرکت های جهادی ,گروه جهادی یاس  در بین اقشار دانش آموزی است.

سختی ها و مشکلات اداره گروه جهادی برای هر بسیجی روشن و واضح است. مسئول گروه جهادی یاس در این باره می گوید:  طبعا وارد شدن به میدان های بزرگ به عنوان یک جهادگر مسئولیت بس بزرگ و مهم است و دستیابی به موفقیت نیازمند تلاش صبر و مداومت و قدرت تحمل بالاست این که اوقاغت فراغت و زمانت را در اختیار دیگران برای کمک به آنان قرار دهی  و بتوانی پابه پای آنان و حتی بیشتر از خودشان دغدغه رفع مشکلات آنان و بر داشتن مشکلات از دوشان باشید کار ساده ای نیست منتهی میل به خدمت به مردم تحمل سختی ها را آسان  می سازد شعف حاصل از آن  کمک رسانی خستگی کار را از بین می برد.

ضمن اینکه حس خدمت چیزی نیست که بشود آن را خرید و تهیه کرد چیزی است که باید پا به میدان عمل گذارد و برای تحقق آن با نیت و توکل بخدا تلاش کرد.  لبخندی بر لب یک کودک- کمک به تحصیل یک دانش آموز- محور بودن در حرکت عمومی کشور-زودن غبار غمی از چهره یک خانواده  موتور محرکه  گروه جهادی  یاس است.

از تجربیات خوب و شیرین این مسیر به برآورد آرزوی داشتن کاپشن برای کودکان منطقه محروم اشاره می کند و این چنین بازگو می کند: طی بازدید و سرکشی که در طول سال تحصیلی در مدارس مختلف مخصوصا مدارس واقع در مناطق حاشیه نشین داشتیم با دانش آموزانی دبستان آزرم یکی از مدارس شهری آشنا شدیم که طبق گفته مدیر مدرسه دارای محرومیت در زندگی و مسائل مربوط به آسیب های اجتماعی بودند و گاها تحت پوشش هیچ دستگاه حمایتی نبوده ودارای افراد خانواده بیکاریا ناتوان و ناهنجار بودن که حتی امکان تهیه یک قلم و خودکار برای فرزندانشان با مشکل مواجهه می شدند

مدیر مدرسه از بسیج دانش آموزی باقرالعلوم ناحیه میانه درخواست کمک و همراهی نمودند و ما نیز آستین بالا زده و همه تلاش خود را به کار بردیم تا در این زمینه کمک رسان باشیم. چون فصل سرما واواخر دی ماه بود  بچه های که در حیاط مدرسه برای هوا خوری آماده بودند و فقط با یک مانتو و بدون کاپشن و یا پالتو  در عالم کودکانه خود سیر می نمودن را دیده و به خیرین عزیز پیشنهاد خرید کاپشن و لوازم التحریر  برای دانش آموزان کردیم .

بحمداله با کمک و حمایت های خیرین برای 56  نفر از دانش آموزان بی بضاعت و نیازمند کاپشن و پالتوی اعلاء تهیه و طی جلساتی که با ایشان داشتیم برای کلیه دانش آموزان مدرسه لوازم التحریر خریداری و بعد از بسته بندی توسط گروه جهادی یاس، بسیج دانش آموزی باقرالعلوم میانه با حضور بزرگواران و توسط خودشان به تمامی فرشته های کوچک اهداء نمودیم  و آنروز در مدرسه شور و حال خاصی برپا شد فرشتگان کوچکی که پوشیدن یک کاپشن برای آنها آرزوی بیش نبود حالا به واقعیت پیوسته بود و تحویل بسته های لوازم التحریر بعنوان هدیه بهترین دانش آموز ، به بچه ها شادی آنان را صد چندان نمود.

خدمت رسانی و استفاده از ظرفیت بسیج دانش آموزی با تعامل و هماهنگی با خیرین آن روز را برای آنها تبدیل به یک روز خاص در مدرسه نمود طبق بیانات مدیر مدرسه " شما شادی  و نشاط و سرزندگی را به بچه ها هدیه نمودید" و چیزی که در کتاب ها بعنوان خدمت رسانی نوشته شده بود را بطور عملی برای دانش آموزان آموختید.

موفقیت ها همواره عامل محرک هر قدمی است گروه جهادی یاس به کسب عناوینی چون  کسب دیپلم افتخار ششمین  جشنواره منطقه ای فیلم کوتاه  افلاکیان میانه در بخش فیلم مستند آزاد با عنوان جهاد با رمز شهیده پورحسن- اسفند97؛

کسب موفق ترین رده بسیج سپاه عاشوار در جشنواره استانی مالک اشتر در سال 97؛ دریافت لوح سپاس از فرمانده سپاه عاشورا با عنوان جهادگر فعال در کمک رسانی به هم وطنان سیل زده در سال 98 ؛ دریافت لوح سپاس از فرمانده سپاه عاشورا با عنوان جهادگر فعال در کمک رسانی به مردم حادثه دیده  در پی وقوع زلزله در سال 98؛ منختب حضور در دومین اجلاسیه مرکزی  جهادگران  سراسرکشوردر سال 98؛ نماینده گروه جهادی دانش آموزی در استان درسومین جشنواره ملی جهادگران در سال 98 و منتخب  استانی به عنوان سخنران گروه جهادی در بین قشر  بسیج دانش آموزی در بحث مقابله با بیماری کرونا  و رزمایش کمک مومنانه "در سپاه عاشورا سال 99 همچنان پر انگیزه و قدرت به کار خود ادامه می دهند.

 

 

 

 

برچسب